Thursday, June 14

Menu lama @Felda Residence

Jarang dilihat ubi kayu rebus serta lempeng (tempek @ peknga) ini di meja hidangan hotel-hotel.

Ubi kayu rebus ini dihidangkan bersama beberapa pilihan pencicahnya, antaranya, kelapa parut bergula, air gula merah dan beberapa lagi yang saya sudah lupa.  

Terkenang kembali zaman kanak-kanak, inilah menu yang kerap dimakan bersama keluarga.  Saya lebih sukakan lempeng pisang berbanding lempeng kelapa.


2 comments:

  1. ya..aku pun suka peknga pisang..jgn campog nyiog tak best...ubi cicah nyiog sedap..tapi org johor cicah sambal..pun sedapp

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasanya antara pencicah di Felda Residence tu ada sambal jugak kot... ada macam tray bulat letak pencicah dia. Dengan sambal tak pernah cuba lagi... ubi kayu goreng pun sedap, la ni dah jarang jumpa ubi kayu goreng, yang ada keledek ja

      Delete

Apa kata anda?

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin